Hvis du læser med i forskellige medier, hvor de skriver, at kvinder er mindre risikovillige og generelt investerer mindre end mænd og tænker, at den gruppe er du ikke en del af, så er du havnet det helt rigtige sted. Her kommer jeg nemlig ind på, hvordan jeg kom i gang med at investere. Det er noget, jeg burde have gjort for meget længere tid siden – men sådan er det jo, når man ikke lige gider at sætte sig ind i tingene.

Jeg dækker et par forskellige ting, du kan investere i. For god ordens skyld skal jeg lige nævne følgende som en slags advarsel: Mange folk tjener penge på investeringer, men mange taber også penge – du hører bare ikke om disse mennesker. Af denne grund skal du ikke investere mere, end hvad du kan tåle at miste. Derudover skal du være klar over, at der er forskellige risici, afhængig af typen af investering. Normalt kan du finde ud af, hvor risikabel en investering er ved at læse investeringens faktaark.

 

Nu hvor vi har alt på plads kan vi komme igang 🙂

 

Jeg startede med at købe bitcoins

Det kan godt lyde lidt mærkeligt, men jeg startede faktisk med at købe bitcoins. Kursen på dem var stigende, og jeg tænkte, at det skulle jeg også være med i. Mange siger, at det er et dårligt tidspunkt at købe, når kursen er på vej op. Jeg er faktisk enig, men jeg tog chancen alligevel. Om du skal gøre det samme, kan jeg ikke sige noget om. Jeg vil blot fortælle, at det faktisk er meget nemt at købe bitcoins.

 

Du kan oprette dig på en del handelsplatforme og være i gang med investering inden for få minutter. Jeg oprettede mig på eToro, hvor jeg meget hurtigt blev en verificeret bruger. Så indsatte jeg penge via kreditkort, og så var jeg klar til at handle. Det fungerer meget intuitivt, og du kan også prøve at handle derinde, hvis du ikke kan lide alt for komplicerede platforme.

 

Prøvede også at oprette mig et andet sted, hvor man dog skulle have en bitcoin wallet. Jeg vidste ikke helt, hvilken wallet der var den bedste, indtil jeg faldt over en side, der skriver om Ledger Nano S Danmark. Den er på vej med posten, så jeg kan ikke lige skrive mere om det på nuværende tidspunkt.

 

Enkelte aktier

Det er selvfølgelig spændende at følge med i krypto, men aktier kan også være spændende. Jeg holder øje på forskellige grupper på Facebook, hvor jeg bliver inspireret. Det er måske ikke den bedste strategi i verden, hvis man blindt køber, hvad man læser på Facebook. Jeg sørger dog for at læse op på de omtalte virksomheder, før jeg investerer.

 

Aktier handler jeg inde på Nordnet, som er en meget god side. Du kan også handle indeksfonde derinde. Det burde du måske overveje, hvis du ikke har tid og lyst til at undersøge enkelte aktier.

 

Håber du blev klogere på investering og vil i gang. Du skal ikke se denne artikel som en opfordring eller rådgivning, men det er blot en artikel, hvor jeg deler mine erfaringer.