Oftere står kvinder og mangler en akut tandlægetid, derfor er det vigtigt at man som kvinde ved hvad god tandhygiejne indebærer. Selvom daglig tandbørstning er en god start, så er der mange andre metoder der også skal overvejes. Det kan godt være at man tænker at så længe man børster tænder to gange om dagen, så går det nok. Men når man først har fået akut tandpine, så ville man ønske at man havde gjort noget mere.

Hvad er tandpine?

Ja , hvad er en tandpine egentlig og hvor kommer de fra? En tandpine er den smerte man oplever når man har en irriteret nerve. Det kan være fordi man har et hul, så nerven er sårbar og åben. Det kan være at man har flækket sin tand for nylig, så er nerven meget irritabel, og kan påvirke en meget smerte. Eller man har en ny fyldning der bare er for høj, så sidder tænderne ikke rigtigt når man har lukket mund. Og det kan også påvirke en tandpine.

Hvornår skal man have akuttid?

Ja, hvornår skal man have akuttid og hvornår skal man bare vente en uge på en tandlægetid? Hvis smerten fra tandpinen er så stor man ikke kan tygge, så er det nok en akuttid. Hvis der er hævelse i tandpineområdet, så er det helt klart en akuttid. Det er oftere en akuttid end det ikke er en akuttid, så altid vær på den sikre side og skaf dig en akuttid. Alle tandlæger kan tilbyde akuttider, så hvis nu ens egen tandlæge ikke kan finde tid til en, så må man altid ringe rundt. Det er vigtigt at man tager sig godt af ens tænder, man får jo kun et sæt.

Hvordan forebygger man tandproblemer

Hvis man har fået nok af tandpiner og akutte tandlægetider, så burde man overveje nogle forebyggende metoder, når det kommer til ens tandhelbred. Det første man burde gøre er selvfølgelig at børste tænder morgen og aften. Hvis man er ekstra forsigtig, så børst også efter man har spist frokost. Husk også lige tandtråden, mindst en gang om dagen. Hvis det går ondt, så har man virkelig brug for det. Man burde se ens tandlæge hver sjette måned, så husk lige at få det aftalt, Og til sidst skal man huske at være konsistent, ellers så virker det ikke.