Blow yarn eller Blow garn er baseret på en helt ny teknologi. Frem for at spinde garnet på traditionel måde bliver fibrene blæst ind i en strømpe. Resultatet er luftigt og blødt garn. Flere producenter har præsenteret deres nyeste blow garn varianter de seneste år. Blandt andet har Garnstudio som er producenter bag DROPS garn lanceret DROPS Air som indeholder alpaca og merinould fibre. Garnet er kløfrit og særdeles egnet til beklædninger som jakker, cardigan og vest.

Farvekortet byder på mere en 35 spændende farver og nauncer. Du kan helt sikkert finde en farve du ønsker at strikke.

Norske Viking garn som har mange garn varianter forskellige tykkelser og garn fibre har også lanceret deres nye Blow garn Viking Alpaca bris. Alpaca Bris indeholder også Alpaca og Merinould med derimod væsentlig mindre polyamid. Det giver garnet ekstra blødhed og behag. Begge varianter er kløfrit og kan med fordel bruges til børne strik.


Testet af strikke eksperter

Flere strikke guruer har testet de forskellige blow yarn kvaliteter. De har haft fokus på hvor nemt det er at arbejde med og om de fnuller meget.

De fleste svarede at de var behagelige at bruge og fnuller ikke.

Blow garn var virkelig sjove at bruge. De var ikke for fluffy, splittede slet ikke, og garnet gled let hen over strikkepindene. Selv de syntetiske versioner syntes at være luftige nok til, at deres hænder ikke blev for varme, mens de arbejdede med dem. ”Jeg havde ikke forventet at nyde at strikke og hækle med dem ret så meget” sagde et af strikkeentusiasterne.

 

Blow garn føles blødere end garn med tilsvarende indhold, hvor det spundet på traditionel metode. Blow kan bruges til alle slags strikke teknikker.

Hvad kan du strikke med Blow garn

Du kan strikke alle slags genstande med Blow garn. Cardigan, sjaler, jakker, vest sweater og meget mere. Du kan både lave strikkede beklædninger til mænd, kvinder og børn.
Blow garn er ikke egnet til interiør projekter som grydelapper, tæpper og puder.

Ulempen ved Blow garn er, at de ikke kan fås i alle fibre. Fibre som 100% eller merinould er ikke egnet til at blive blæst op. Derudover er Blow garn heller ikke så elastisk.

 

Konklusion

Samlet set er vi meget imponeret over de blæste garner. De er sjove at arbejde med og giver et attraktivt, tåget stof Vi glæder os til at bruge DROPS AIR til en strikket vest som strikkes med rib og rund hals. Vi kommer til at bruge ca. 4 nøgler til en vest i størrelse M. Vi vil også bruge dem til noget i retning af en fed tekstureret vintertrøje. Du kan købe DROPS Air Online billigt hos Yarno.dk Du kan også købe Viking Alpaca Bris som indeholder mindre polyamid.