Tiden inden Corona var fantastisk. Der var mulighed for frit, at krydse grænser mellem lande, og opleve de fantastiske naturoplevelser og kulturer, som verden har at byde på. Jeg tog beslutningen om at rejse til Norge i løbet af sommeren 2019. Det var en ret impulsiv beslutning, jeg havde ikke planlagt meget, men vidste bare at jeg jeg ville finde billig biludlejning og se hvor jeg endte henne. Jeg tog derfor en færge til Oslo, hvor jeg lejede en bil hos autoprio.dk, og så gik det ellers bare nordpå. Denne artikel er om, hvad jeg oplevede på min vej, af fantastiske naturoplevelser, og meget andet.

De norske fjelde

For mang er de norske fjelde kendte, når det er vinter. Der er der mulighed for at stå på ski, og virkelig nyde vinteren. Det var dog ikke det, som jeg var ude efter. Jeg vil opleve Norges natur om sommeren. Et af de populære skisteder er Hafjell, som har Kvitfjell lige ved siden af. Jeg ville opleve, hvordan det var om sommeren, og tro mig, det syn jeg så var fantastisk. Det var muligt at komme op på fjeldet og køre på mountainbikes. Der var også muligehed for at tage på fantastiske vandreture og opleve det fantastisk setup, som Kvitfjell havde da der blev holdt vinter OL. Jeg kørte derefter ud til Aalesund, som ligger helt ude ved kysten. Det er en meget intim og hyggelig by, som ligner at den ligger ude midt i det Atlantiske Ocean. Her nød jeg en masse lækker frisk fisk, som man kunne købe direkte fra fiskekutteren.

Interessante personer.

Siden Norge er så tæt på Danmark, forventer man ikke at der er den store kulturelle forskel, siden begge lander er i Skandinavien. Man kunne dog klart mærke forskel på, hvordan man blev mødt af de forskellige folk. På min lange køretur op gennem de norske fjelde, blev jeg mødt af mange forskellige former for nordmænd, både rige som fattige. Jeg blev altid mødt med et smil. Som en dansker, der ikke vidste meget om de norske attraktioner blev jeg derfor nødt til at spørge om hjælp. De norske personer, som jeg mødt var dog meget behjælpelige med at find de rigtige stedet til mig. De kom også med idéer til, hvor jeg burde rejse hen for at finde attraktioner, som mange turister ikke ser.