Gulvlamper kommer i mange forskellige størrelser, former og farver. Mens nogle er designet til at give et fokuseret læselys, er andre designet til at give et spredt lys ud i rummet. Ved nogle gulvlamper er det også selve designet der er i højsædet, ligesom man også ser det ved andre møbler. Du finder også gulvlamper der har lidt en blanding af det hele, hvor der er lagt vægt på både selve designet og funktionaliteten. I denne artikel vil du blive klogere på hvilke lampetyper der har været mest gang i, i 2021. Vi kommer ikke ind på specifikke modeller, men snarere generelle trends som stilarter, materialer og farver.

Messing gulvlamper

Messingfarvede gulvlamper (og messingfarvede lamper generelt) har over de seneste år haft mere og mere gang i salget hjemme i Danmark. Messing looket passer ind de fleste steder og det gælder faktisk både i det moderne og det klassiske hjem. En anden tæt beslægtet lampe med lamper i messing, er lamper i kobber, eller kobberfarvede lamper. De kobberfarvede lamper har ligeledes været utroligt populære over de senere år, da de også passer ind i både det moderne og det klassiske hjem. Da de kobberfarvede og de messingfarvede lamper minder så meget om hinanden, har vi valgt at putte dem under samme kategori. Noget af de smarte ved kobber og messing er, at de begge passer med farver som eksempelvis sort, som vi ofte ser i boligindretningen. Derfor kan kobber eller messing være med til at tilføje lidt krydderi til en ellers ordinær boligindretning uden alt for mange farver.

Gulvlampe med flere hoveder

En lampetype der længe har været populær, og stadigvæk er det, er gulvlampen med to eller flere lampehoveder. Dens popularitet skyldes blandt andet, at den både kan bruges af personen der sidder i sofaen og i lænestolen, ligesom den også kan bruges hvis man sidder på hver sin del af hjørnesofaen. De fleste gulvlamper med to eller flere lampehoveder har den mulighed, at man kan tænde og slukke for armene enkeltvist, hvilket betyder at man ikke er tvunget til at tænde for mere lys end man har brug for. De to-armere gulvlamper fås typisk med en E27 fatning på hvert lampehoved, men sommetider kan de også være udstyret med E14, G9 eller GU10 fatninger.

Gulvlamper med bevægelige arme

Gulvlamper hvor armen kan bevæges (også kaldet flex-arm) er også en meget populær lampetype, som kan bruges i mange forskellige situationer. Når man kan bevæge lampens arm, kan man også selv bestemme hvilken retning lyset skal pege i. Det smarte ved denne type gulvlampe er, at du både kan bruge denne lampetype som læselampe, eller andet hvor du skal bruge et meget direkte lys, men du kan også pege lyset i en helt anden retning, hvis du bare ønsker en mild baggrundsbelysning.