Sokker gør comeback som perfekte gaveide – og det er ikke uden grund

Du læste rigtigt. Sokker har i en menneskealder været noget, man kun gav som gave, hvis der var tale om en dårlig joke eller en decideret hadegave. Men nu er de på vej tilbage og det er ikke uden grund. En Københavnsk virksomhed har ambitioner om at aflive de almindelige, helfarvede sokker i sort og hvid. De vil i stedet klæde danskerne på med farvede sokker, der bl.a. har sjove, vilkårlige motiver eller striber, mønstre og andre kreative påfund.

Sokker der skaber fokus

Hvor de traditionelle sorte sokker blot skal falde i et med påklædningen, er ideen med de sjove sokker, at de i højere grad skal skabe fokus på netop sokkerne. Dette gør de som nævnt med skrigende farver, iøjefaldende motiver. Sokkerne går altså fra at være en sekundær del af påklædningen, til at være det der bryder den og skaber fokus.

Vi er vilde med ideen om at nytænke og bruge noget, alle i forvejen har i deres garderobe og bruger til hverdag. Selv om der ikke er noget i vejen med almindelige sokker, kan vi godt lide at man nytænker noget, der har eksisteret altid og som alle går med. De anderledes sokker vækker opsigt og man kan ikke lade være med at spørge ind til dem. De får ganske enkelt folk til at smile.

Særligt populære som gave til manden

De sjove sokker er blevet et stort hit hos kvinderne, der køber dem til deres mandlige partner. Folkene bag den Københavnske virksomhed fortæller, at de fleste kvinder køber en håndfuld sjove sokker i mandestørrelser og at de derfor må formode, at det er til deres kæreste, mand eller en god ven. Det ses i hvert fald hyppigt, at kvinder køber sjove sokker i mandestørrelser.

Tendensen med sjove sokker er forsøgt før. Her var det blot i en mere neddæmpet grad. Man så bl.a. flere kendte, der lagde navn til brands som solgte stribede sokker og andre nedtonede modeller. Disse er blevet almindelige i dag og der er derfor plads til nytænkning.

Vil gøre op med brug og smid væk-kultur

Sokkerne koster 49 kroner for et par og til den pris får man sjove sokker, der ifølge virksomheden bag, er lavet i en høj kvalitet. ”Det er vigtigt for os, at vores sokker ikke bliver en del af brug og smid væk-kulturen. Derfor får vi sokkerne lavet i en kvalitet der gør at de kan bruges i en årrække, hvis blot de plejes og vaskes efter anvisningerne. Vi kunne godt have fået sokkerne produceret i en mindre god kvalitet og ligeledes solgt dem billigere, men det har vi aktivt besluttet os for, ikke er den vej vi vil gå med vores webshop og brand”, udtaler de.

Sorte sokker har stadig eksistensberettigelse

Sorte sokker kommer man ikke uden om. De er stadig et must have i enhver tøjgarderobe. Man bør ikke kombinere sjove sokker med et outfit, der i forvejen bærer sig selv i form af farver, mønstre eller motiver. Her er det bedre at kombinere dette med et par sorte eller hvide sokker. Der hvor de sjove sokker har deres styrke, er ved en mere neddæmpet påklædning. Mere kan dog også gøre det. Det er i virkeligheden en vurderingssag, som man selv bør gøre sig når man står foran spejlet. Det er også vigtigt at minde om, at de sjove sokker findes i mange varianter og at nogle modeller er mere nedtonede end andre.