Ens konfirmation er en vigtig dag, og derfor er det vigtigt, at forældre gør deres for at skabe så god en dag som overhovedet muligt – en dag, der er værd aldrig at glemme. Hvis din datter snart skal konfirmeres, så bør du derfor gøre dit bedste for at sørge for, at det er netop den dag, som hun har drømt om. Dog er det ikke nødvendigvis nemt at vide, hvordan man skaber denne dag – en gang kommer jo altid til at være den første. Føler du dig lidt på bar bund, så er det derfor helt okay – du kan blot læse med lige her og blive klogere på, hvordan du skal bære dig ad.

Planlæg i god tid

Det første, du bør gøre, hvis du gerne vil sikre, at din datter får en god dag, er at begynde at planlægge den i god tid. Ved at gøre dette, så sikrer du nemlig, at hun har tid til at tænke over tingene, og du sikrer samtidig også, at du ikke bliver så stresset, som du ellers kan risikere at blive. Og stressede forældre er sjældent godt selskab.

Planlægningen indebærer mange ting. Det handler om at vælge sted, at vælge farver til borddækningen, at finde ud af hvordan bordet skal dækkes, der skal vælges en kjole, sko og frisure – kort sagt, er der mange ting at tænke over. Du kan med fordel gøre det hele lidt nemmere ved at finde nogle billeder til din datter, som hun kan lade sig inspirere af – på den måde får du lidt medbestemmelse, men hun har det sidste ord.

Lad din datter hjælpe dig

I forlængelse af ovenstående, så handler det om at lade din datter hjælpe dig med at træffe beslutningerne. Det kan du som sagt gøre ved at lade hende se nogle billeder af forskellige borddækninger, du kan tage hende med på messe, I kan kigge efter materialer – klik her – og meget andet.

Noget af det, der går galt for mange forældre, når de skal planlægge en konfirmation er, at de ikke lader deres unge have medbestemmelse. Og da dagen i virkeligheden handler om, at den unge skal træde ind i de voksnes rækker, så er det nogle misledende signaler at sende. Desuden er det den unges dag og ikke forældrenes, og derfor skal alting være præcis, som de drømmer om – dit job er blot at hjælpe med at planlægge.