Der er mange overvejelser, når man sælger eller køber et hus. For mange er det for eksempel en bekymring, om man efter købet opdager nogle ting ved huset, som skal laves om og af den grund koster flere penge, end man først havde sat sig for. Den slags tilfælde kan som regel undgås, hvis man får foretaget et huseftersyn.

Hvad er et huseftersyn?

Ved et huseftersyn tjekker man de byggetekniske detaljer ved huset og skriver dem ned, så alle har overblik over husets fejl og mangler. Huseftersynet består af en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Du kan roligt bestille et huseftersyn, for det bliver foretaget af professionelle fagfolk. Tilstandsrapporten udføres af en byggesagkyndig, og elinstallationsrapporten udføres af en el-installatør.

Priser

Du kan tjekke priser på et huseftersyn på: https://tilstandsrapport-pris.dk/huseftersyn-pris/. Selvfølgelig er budgettet altid noget, som fylder i bevidstheden, og derfor kan man have tendens til at ville spare penge på områder, som måske ikke er smart at spare penge på. Et huseftersyn er en god investering, selvom det kan føles som mange penge at betale.

En tilstandsrapport koster ofte mellem 4.000 og 10.000 kr., mens elinstallationsrapporten koster mellem 1.500 og 3.500 kr. Priserne afhænger af forskellige forhold som husets størrelse og alder.

Derfor er det en god idé med et huseftersyn, når du køber hus

Hvis du skal købe et hus, er det en rigtig god idé at få foretaget et huseftersyn. Både tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten er vigtige rapporter, som kan fortælle dig noget om husets tilstand.

Investerer du for eksempel i et nyt hus, hvor der skal installeres nyt el i hele huset, bliver det hurtigt dyrere, end du havde regnet med, og den slags scenarier kan undgås med et huseftersyn. På den måde er det en god idé fra købers side med et huseftersyn for at give tryghed under købet.

Derfor er det en god idé med et huseftersyn, når du sælger hus

Skal du derimod sælge et hus, kan det også være en ganske god idé at få foretaget et huseftersyn. Når man sælger et hus, risikerer man at der opstår problemer hos ejeren, og af den grund kan det være en fordel at tegne en ejerskifteforsikring.

Tegner du en ejerskifteforsikring, kan den dække for eventuelle skader i op til ti år efter, at den nye ejer har overtaget huset. For at tegne en ejerskifteforsikring, skal du have foretaget et huseftersyn, og det er på den måde, at huseftersynet er en fordel, når man sælger et hus. Det er din adgang til en ejerskifteforsikring, som kan spare dig for uforudsete problemer, når du sælger huset. Af den grund er et huseftersyn også en god idé, når du sælger hus, så du kan være tryg ved handlen.

Gyldighed

Et huseftersyn vil typisk være gyldig i omkring seks måneder, for der kan let ske skader på boligen, mens man bor der. Elinstallationsrapporten vil typisk være gyldig i et år. Får du ikke solgt boligen, inden der er gået seks måneder, kan man ofte forny rapporten for et mindre beløb end det første tjek af boligen.