Vi kender alle det med at pengene kun lige rækker til det mest nødvendige. Og det kan i forvejen være en stor udfordring at spare op til den ferie man gerne vil på. Så hvordan skal man nogensinde komme til at få råd til et kirkebryllup, med hvid kjole og masser af gæster. Det vil vi prøve at se lidt nærmere på i dette lille skriv.

Indledningsvist vil vi understrege at det er muligt at blive gift til 0 kroner. Også med en vielse i kirken, med sine nærmeste på kirkebænken. Kirkevielse koster ikke noget, og hvis man kan nøjes med en flot kjole fra skabet, og måske en ring man har arvet, så er det bare bestille en tid. 

Unødvendige udgifter

Det lyder simpelt, men det første du skal kigge på når du vælger at spare op, er dine unødvendige udgifter. Mange betaler til ting som de længe har glemt, eller som de ikke udnytter. Den klassiske er måske medlemskaberne til fitnesscentre, klubber eller shopping rabatter. Der findes online shopping hvor man betaler et medlemskab for at få varen til billigere pris, det kan typisk ikke betale sig. Så tag et kig på alt hvad du kan finde, og skær ind til benet til det mest nødvendige så du måske står tilbage med en streaming tjeneste til tv og musik, og i stedet for medlemskab til fitness så lav hjemmetræning og spar pengene. 

Hold planen

Når du har overblik over de faste udgifter, og hvor meget der er tilbage, så lav en fast overførsel til en opsparing. Beløbet er selvfølgelig ret afgørende i forhold til hvor stort et bryllup der skal holdes, men lidt har også sin ret. Det er vigtigt at starte i god tid med sin opsparing, gerne så snart der er friet. Og endnu vægtere er det at holde sig til sin opsparingsplan, og ikke bruge af den til andet formål. Selvom man vælger et stort kirkebryllup, så er det muligt at holde udgifterne lidt nede. En typisk kuvertpris ligger på 1500-2000kr, men det kan godt gøres billigere. Alt efter hvor meget arbejde man selv vil stå med på dagen, er det ikke urealistisk at holde stort bryllup for under 100.000kr.

Lån til det sidste

Når dagen nærmer sig, og betalingerne skal falde til de aftaler man har lavet. Så kan det være en god mulighed at låne sig til de sidste tusinde kroner. Hvis man ellers har overholdt aftaler med sin bank, er de helt sikkert villige til at låne de sidste 10-20.000kr. Eller måske låne det sidste fra sine forældre, hvis de har midlerne og villigheden til det. Men hver sikker på at komme ud på den anden side af festen uden at skulle låne 100% af beløbet til festen. Og derfor er opsparingen så vigtigt.