Kender du det, når du har haft en lang arbejdsdag. Du kommer hjem og har egentlig mest lyst til at slappe af, men samtidig får du dårlig samvittighed over ikke at lave noget aktivt. Fitness er dyrt og uoverskueligt, og du vil egentlig også gerne ud i den friske luft. Så kan det være, du skal prøve kræfter med havearbejde.

Havearbejde er nemlig god og sund aktivitet, der tillader dig at bruge nogle muskler samtidig med, at du får frisk luft. Og så er det en af de hobbyer der lader dig slå hjernen fra og bare arbejde rent motorisk.

De rigtige redskaber er et must

Det er altid svært at komme i gang med noget nyt. Man starter helt fra bunden, og det føles som om man ikke kan finde ud af noget. Det er ikke anderledes for havearbejde. For nogle vil det føles som en kraftpræstation bare at holde en mælkebøtte i live, og så skal man lige pludselig til at finde ud af hvilke redskaber man skal bruge.

Men frygt ikke! Der er heldigvis masser af hjælp at hente omkring sig, og hvis ikke i din omgangskreds, så på internettet. Her er der mange erfarne mennesker der gerne vil dele deres viden om alt, som for eksempel hvilken håndplæneklipper du skal vælge, eller om du skal investere i en specifik gødning.

Mere ro i sindet

Havearbejde er dog ikke en daseferie. Selvom det klart er hårdest i starten hvor man lærer det hele, så vil det altid være et arbejde. Der skal hives ukrudt op, der skal sås frø. Det er levende organismer der skal vandes og trimmes og passes ligesom hvis man havde et kæledyr. Det er en klar forpligtelse, men også en meget givende en der giver ro i hovedet fordi det netop er så mekanisk arbejde hvor der er plads til at dagdrømme hele vejen igennem.

En flot have til sidst

Det bedste ved havearbejde er dog, at du helt selv kan bestemme hvordan din have ser ud. Hvis du har lyst til at så rækker på rækker af blomster, kan du gøre det, vil du hellere prøve at gro dine egne grøntsager kan du også sagtens gøre det. Den eneste begrænsning er din egen fantasi, og hvor meget arbejde du er villig til at lægge i din nye hobby. Og hvis det viser sig, at solsikker ikke lige passer til dig, kan du altid prøve noget nyt næste år.