Gode madvaner starter tidligt

Der kommer stadig større og større fokus på, hvad der serveres for de små i og udenfor hjemmet, og det kan for mange forældre være svært at finde rundt i junglen af informationer, når det kommer til børns kost.

En ting der dog ligger helt fast er, at en sund og varieret kost i hverdagen er essentiel for dine børns trivsel og for opbygningen af deres immunforsvar. Derfor er det aldrig for tidligt at give dem sunde madvaner, som de kan tage med sig og få gavn af hele livet.

Sund mad er aldrig spildt arbejde

Måltidet kan ofte føre til mange kampe og frustrationer omkring middagsbordet og til trods for de bedste hensigter, kan det sommetider være problematisk at få de små til at spise de madvarer, som, vi ved, er så gode for dem. Men fortvivl ikke! Selvom dine børn måske ikke elsker dine sunde kreationer fra første bid, er det bestemt ikke spildt arbejde.

Børn lærer hurtigt, og det kræver mindre end man skulle tro at overvinde kræsenhed og at udvikle deres smagssans. Ved gentagne gange at præsentere dem for forskellig mad og nye råvarer, vil de relativt nemt blive tilvænnet og begynde at kunne lide langt det meste.

Det kræver naturligvis, at de prøver at smage, og selvom det skulle slå fejl indimellem, gør du i det store hele dine børn en kæmpe tjeneste ved servere sund og nærende mad.

Se muligheder i stedet for udfordringer

Det kan være svært at finde tid til at prioritere madlavningen i en travl hverdag, og heldigvis kræver en sund livstil ikke, at man bruger timesvis i køkkenet hver dag. Det handler blot om at skabe et godt fundament, hvor end dit kulinariske ambitionsniveau ligger.

Når der så indimellem er tid og overskud til det, er det en god idé at tage børnene med i køkkenet og involvere dem i processen omkring madlavningen. Ikke kun når der skal bages kage, men også når der eksempelvis skal forberedes grøntsags- eller fiskeretter.

Gør madlavningen til et sjovt omdrejningspunkt, hvor børnene kan få lov til at smage og være med undervejs. På den måde lærer man sine børn mange forskellige råvarer at kende, og det er nu engang sjovere at spise noget, man selv har været med til at kokkerere.

Hvis du også ønsker at indføre mere sundhed og alsidighed i dine børns kostvaner, kan du finde masser af inspiration og udstyr til madlavningen her.