En vægttabsproces kan sammenlignes med, når du stiller dig forenden af et stort bjerg, hvor der skal tilbagelægges mange opslidende kilometer. Står du for foden af, er halvvejs oppe, eller har toppen inden for rækkevidde på isbjerget? Uagtet hvor mange kilo, du ønsker at tabe, eller har tabt, så kan du gøre rejsen, kampen og situationen mere overskuelig ved at anvende en kalorietæller app – evt. Arono.dk.

Husk den sunde fornuft under kalorietælling

Når du ønsker at tælle kalorier, så skal du være opmærksom på, at det kan tage overhånd. En kalorieberegner kan aldrig en til en erstatte behovet for at bruge kroppens sunde fornuft. Det betyder, at 1 kalorie er 1 kalorie, lidt ligesom 1 kilometer er 1 kilometer. Det er en måleenhed, der beskriver overfor forbrugeren, hvor meget energi det enkelte produkt indeholder. På trods af at 1 kilometer er 1 kilometer, så bør du være opmærksom på, at 10 kilometer langs landevejen i fladt terræn næppe giver dig de samme resultater, som hvis du nedlægger 10 kilometer på Mount Everest. Det er samme realitet, når det kommer til kalorietælling.

Det smarte ved at anvende applikationer til kalorietælling er, at det gør det nemt i hverdagen at holde styr på indtaget af forskellige måltider. For eksempel så har mange applikationer gjort det nemt for forbrugeren ved at anvende stregkodescanner funktioner, så du blot skal markerede kameraet foran stregkoden på den vare, som du tager mad fra. Herefter kan du indtaste gram af indtag, også vil applikationen give dig interessante variabler på maden. Brug også processen til at lære madvarerne at kende i form af mængden af fedt, proteiner, kulhydrater og så videre.

Som udgangspunkt er kalorietælling en hjælp på forskellige tidspunkter i livet, når du vil rette måltiderne ind efter at forbedre fysikken. Det er ikke sundt som en decideret livsstil.

Hemmelige kalorier og ligevægtsindtag

En af de udfordringer der kan være ved at tælle kalorier i hverdagen, det er, at der oftest kan ryge mad indenbords, som du ikke får noteret ned. Det er der som sådan ingen ting galt i, hvis du føler dig mæt og tilfredsstillet ved indtagelsen. Du bør bare være opmærksom på den neddalende effekt, som det har, hvis der bliver indtaget mere mad over det kalorieantal, som du har sat som mål for dig selv.

Hvis dit mål er, at du ønsker at tabe dig, så skal du altid sørge for, at du er 500 eller flere kalorier under dit ligevægtsindtag, hvorimod hvis du ønsker at tage på, så skal du indtage 500 eller flere kalorier over ligevægtsindtaget. Det kan du som udgangspunkt også finde hjælp til i forskellige kalorietælling apps, hvad dit personlige ligevægtsindtag er.