USA har længe været én af de mest populære destinationer for rejselystne danskere. Dét gælder særligt i løbet af de sidste par årtier, hvor flere og flere kvinder også er begyndt at tage turen derover alene. USA har et væld af seværdige attraktioner, og dét uanset, om du befinder dig på østkysten, på vestkysten eller et sted midt imellem. Men planlægningen af en tur til USA er også en kende mere besværlig end planlægningen af en tur til ét af vores europæiske nabolande. Årsagen er, at USA har en lang række sikkerhedsforanstaltninger, du som europæisk indrejsende skal have styr på. Og hvis du skal ud og rejse alene, er det særligt vigtigt, at du ikke er i tvivl om, hvordan du får godkendt din indrejse. Nedenfor giver vi dig en lille guide, som kan gøre rejseprocessen mere sikker og langt mere overskuelig.

Book dit fly i god tid

Først og fremmest bør du booke selve flyrejsen i god tid. Flybilletter til USA er som regel ikke ligefrem billige, men hvis du afholder dig fra at vente til sidste øjeblik, forhøjer du dine chancer for at finde en billet, der rent faktisk er til at betale.

Brug tid på at finde det rette hotel

Det er også essentielt, at du sætter god tid af til at finde det rette hotel eller hostel. Storbyer som New York, Chicago og Los Angeles har rigtig mange forskellige hoteller at vælge imellem, og derfor kræver processen, at du gennemgår dine muligheder med tålmodighed. Læs så mange anmeldelser af de forskellige hostels eller hoteller, som du kan, og planlæg eventuelt på forhånd, hvilke ting, du vil opleve, mens du er i USA. Hvis alle de attraktioner, der står øverst på din liste, befinder sig i midten af en storby, bør du nok afholde dig fra at booke et hotel, der ligger for langt uden for centrum.

Husk ESTA ansøgningen

Når du rejser til USA, skal du have en ESTA rejsegodkendelse. Ansøgningen skal blandt andet indeholde oplysninger om, hvor du har tænkt dig at bo, mens du befinder dig i landet, og derfor kan du ikke ansøge, før du har fundet et hotel eller et hostel. Heldigvis tager det typisk kun ti minutters tid at ansøge om et ESTA visum, og du får normalt svar på din ansøgningen inden for et par arbejdsdage.