Hvis du står og skal købe en cykelhjelm, kan det være fristende at købe en cykelhjelm brugt for at spare nogle penge. Men en brugt cykelhjelm kan være en falsk sikkerhed for dig, da du ikke ved, hvordan hjelmen er blevet behandlet. Hvor vigtigt er det at købe en ny cykelhjelm? Læs med her.

Hvornår skal man købe ny cykelhjelm?

En cykelhjelm holder ikke evigt – over tid kan den miste sin beskyttelsesevne. Derfor er det en god idé at udskifte din hjelm engang imellem; hvert 5. – 10. år eller oftere, hvis du bruger hjelmen dagligt. Derudover skal du huske på, at en cykelhjelm er lavet til at absorbere ét slag, så hvis du én gang har tabt hjelmen eller er væltet på cyklen, kan du risikere, at hjelmen ikke længere har samme beskyttende effekt.

En beskadiget hjelm kan ikke beskytte dig

Det er ikke anbefalet at købe en brugt cykelhjelm, fordi det er svært at vide, hvordan en brugt cykelhjelm har været behandlet, eller om den er blevet beskadiget i en ulykke. En beskadiget hjelm kan ikke beskytte dig optimalt, hvis du bliver involveret i et uheld. Det er heller ikke særligt hygiejnisk at købe en brugt hjelm. Cykelhjelme skal sidde fast på hovedet, og derfor kan “puderne” i hjelmen komme til at suge rigtig meget sved – ad. En ny cykelhjelm vil have de nyeste sikkerhedsstandarder og teknologier, der kan beskytte dig mod hovedskader i tilfælde af en ulykke. Og du slipper for sved og bakterier fra tidligere ejer.

Vælg en cykelhjelm der matcher din personlighed

Cykelhjelme har en begrænset levetid, og de kan blive beskadiget over tid, så det er en god idé at udskifte din gamle hjelm engang imellem. Det giver dig også mulighed for at vælge mellem mange nye designs og farver, så du kan vælge en cykelhjelm, der matcher din stil og personlighed.