Der er intet som et langt varmt bad. Den helt rigtige playliste bliver nøje udvalgt. Den lavendelduftende hårmaske findes frem fra gemmerne. Skrubbehandsken lægges i blød og en ny skraber tages frem under håndvasken. I dag er der tid til den helt store tur, og du nyder hvert et øjeblik af din selvforkælelse. Da du træder ud af bruseren, føles sjælen lidt lettere og livet lidt mere overskueligt. Intet kan slå dig ud, mens du står der og smører dine nybarberede ben ind til lyden af din yndlingssang. Men så forsvinder dampen langsomt fra spejlet, og du kan se mere end bare en silhuet. Pludselig får du øje på de fem kilo, som du stadig synes, du mangler at smide. Renderne under øjnene er der stadig, selvom du troede de var forsvundet sammen med det beskidte badevand. Dine rødmossede kinder skriger til dit spejlbillede, og appelsinhuden er tydelig som et neonskilt. Hvordan kunne du tro, at et enkelt bad kunne vaske dig ung og modelren?

Hvor længe skal vi tillade det?

Alt for mange kvinder kender til denne følelse. Måske scenariet er anerledes, men det er ikke uvant at få øje på alt det, vi selv definerer som fejl. Selvom der er kommet langt større opmærksomhed på bodypositivity, har kvinder som helhed endnu ikke fundet ud af at acceptere vores udseende. Vi har nu engang den krop, vi har – med rynker og cellulite. Men måske er det forståeligt nok, at strækmærker kan ses på med stolthed, når man ved ,hvilket barn man fik for dem. Mens cellulite derimod bare er endnu et bevis på, at kroppen aldres, at man er fuld af fejl og at man ikke kan gøre for meget ved det.

Lev med dit cellulite

Ja, cellulite er en ophopning af fedt i bindevævet, og det giver buler og ujævnhed i huden. Man kan fristes til at tænke, at det hele så bare kræver et lille vægttab og så forsvinder ens cellulite og tager alle vores andre problemer med sig. Men så simpelt er det nu ikke. Det kan vi lige så godt acceptere. For vores krop er, hvad den er. Den ser ud, som den gør. Og ja den kan modelleres og finjusteres. Men dens primære formål er ikke at være silkeglat og uden appelsinhud. Den skal passe på vores organer, som holder os i live. Den skal fragte os til steder, hvor vi kan se, at livet er værd at leve. Kroppen skal være fuld af følelser skabt af verden og dens indtryk. Men den skal ikke degraderes til en skal, der bare skal være fri for cellulite, pigmentfejl og rynker. Så næste gang du står med følelsen, for den vil nok komme igen, så mind dig selv om: At kroppen er mere, end hvad den fremtoner, og så må du bare leve med dit cellulite.