Dette indhold er sponsoreret.

Findes der noget bedre end at sidde i haven på en varm sommerdag? Nej, vel? Det skulle da lige være, hvis haven samtidig står flot, så du får alvor kan slappe af og nyde de mange smukke blomster og planter. Netop hvis du drømmer om en flot have, kan planter hurtigt få haven til at se grøn og frodig ud. Her på siden kan du få inspiration til, hvordan du kan give haven et sundt og naturligt udtryk med blomsterfrø.

En smuk natureng med vilde engblomster

Det er ikke en selvfølge at have en flot og naturlig have, da det ofte kræver en del arbejde at holde. Med blomsterfrø kan du dog nemt skabe en smuk og blomstrende natureng, en blomstermark eller en græsplæne, som efterhånden er blevet en moderne tendens i haveindretningen. Når du gør haven mere vild, skaber du samtidig en mere dyrevenlig have. En vild have behøver dog langt fra være en rodet og uoverskuelig have, hvis du blot har styr på strukturen.

Ordentlighed i haven er så småt blevet skiftet ud med mere vildskab, da det i virkeligheden kan være smukt med en anderledes haveæstetik, der samtidig er rigtig vigtig for biodiversiteten. Når du lader din græsplæne blive til et græsland, slipper du også for at skulle slå græsset ofte. Hvis du lader græsset vokse sig langt, behøver du kun at slå det få gange om året. Derudover er døde træer og kvas virkelig guld værd, når du vil skabe en vild have. Det døde materiale er nemlig fantastiske levesteder og fødekilder for insekter og fugle i haven. Du kan derfor slippe for en tur på genbrugsstationen, mens du gør noget godt for dyrelivet.

Indret din have efter forholdene

Hvis du vil gøre en kæmpe forskel for dyr og planter i din have, er det vigtigt at se nærmere på havens forhold og tilpasse sig efter dem. Hvis du får styr på lys og skygge i din have samt mængden af fugt og vand i jorden, kan du skabe de bedste forhold for diversiteten i din have. Planter er nemlig ikke kun smukke i haven, de er også nødvendige, hvis du vil tiltrække dyr og insekter. Selvom din have får lov til at gro vildt, behøver du ikke at gå på kompromis med, hvor meget du selv kan få glæde af din have.

Du kan sagtens indrette et hjørne med havemøbler, hvor du virkelig kan slappe af og nyde plante- og dyrelivet. Mens din vilde have arbejder sammen med naturen, skal du blot sørge for, at planterne trives, ved at eksempelvis at skabe varme i haven med stensætninger, ligesom du bør sørge for adgang til vand og skabe skygge og læ.